HABERLER ARŞİVİ

HABERLER ARŞİVİ

Küçült Yazı Tipi Büyüt

04.05.2018


-ZBEÜ’de Uluslararası Öğrencilerimizin Katıldığı “Mini Dünya Kupası” Düzenlendi.

68 farklı ülkeden 972 uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitemizde, uluslararası öğrenciler arasında halı saha futbol turnuvası düzenlendi.  24 Nisan – 03 Mayıs 2018 tarihleri arasında Farabi Kampüsü halı sahası, mini Dünya Kupası’na üçüncü kez ev sahipliği yaptı.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü’nün organize ettiği futbol turnuvasında 8 farklı ülke yer aldı. Turnuvada Azerbaycan, Fas, Türkmenistan, Filistin, Afrika, Afganistan, Suriye ve Yemen ülkeleri öğrenciler tarafından temsil edildi. Bir hafta boyunca oynanan maçlarda, seyircilerin oluşturduğu ambiyans heyecan verici bir atmosfer oluşturdu.

Azerbaycan ve Türkmenistan takımlarının oynadığı mini Dünya Kupası finali seyircilere de keyifli anlar yaşattı. Final maçında Türkmenistan takımı Azerbaycan takımını yenerek turnuvada şampiyon oldu. Finalist olan ve şampiyon olan takımlara kupa ve madalyaları Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat İnce, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Femi Gür ve Erasmus+ Koordinatörü Öğr. Gör. Dinçer Biçer tarafından takdim edildi.






____________________________________________________________________________________________________
 26.09.2017
-Yabancı Diller Yüksekokulu Akredite Edildi

Yabancı Diller Yüksekokulumuz Birleşik Krallık’ta yeterlilikler, sınavlar ve ölçme-değerlendirme hizmetlerinden sorumlu kuruluş Ofqual tarafından denetlenen Pearson  Assured  International kurumu tarafından süresiz olarak akredite edildi. Üniversitemiz tarafından sunulan eğitim dünya çapında tanınırlığa sahip, uluslararası, tarafsız ve bağımsız bir kuruluş tarafından incelenerek yapılan çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu onaylandı.

“Kalite güvencesi”; son yıllarda yükseköğretim sisteminde ele alınan en önemli konulardan biridir. Yükseköğretim kurumlarının eğitim, öğretim, araştırma ve diğer hizmetlerinde sistematik ve sürdürülebilir yaklaşımları ön planda tutma istekleri “kalite güvencesi”, “akreditasyon” gibi olguları önemli kılmaktadır. Özellikle yabancı dil eğitiminde yaşanan sorunlar göz önünde bulundurulduğunda, kurumların uluslararası standartlarda bir kontrol sürecine girmelerini zorunlu hale getirmektedir.

Akreditasyon sürecine dair bir açıklama yapan Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Okşan Dağlı şunları söyledi: Dünyanın en büyük ölçme değerlendirme kuruluşlarından biri olan “Pearson Assured International”, eğitim ve öğretim programlarının kalite güvencesini ve kurumların akreditasyon ölçütlerini belirleme, karşılaştırma ve denetleme konularında derin bir tecrübeye sahip olup uluslararası düzeyde kabul görmektedir. Pearson tarafından “Pearson Assured International ” başlığı altında sunulan kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, kurumsal kalite güvencesine (organizasyon), öğrenme eko-sisteminin kalitesine ve ölçme-değerlendirme süreçlerine odaklanarak kalite uzmanları tarafından incelemelerde bulunulmuştur.  Söz konusu ölçütler, kalite güvencesi sistemine yönelik gerekli hazırlıklar yapılarak form ve dosyalar İngiltere’de bulunan Pearson Assured merkez ofisine gönderilmiştir. İncelemenin ardından denetimi gerçekleştirmek üzere alanında uzman kalite denetçisi yukarıda belirtilen kalite ölçütleri kapsamında okulumuzda detaylı bir değerlendirme yapmıştır. Pearson Assured tarafından yıllık olarak kalite denetim ziyaretleri gerçekleştirilmeye devam edilecektir. Akreditasyon kararını takiben, kurum adına, Pearson Assured Online (EOL) üzerinde bir hesap oluşturulacaktır. Öğrenci kayıtları, sertifika talebi, online destek gibi hizmetler EOL aracılığıyla sağlanmaktadır. Öğrencilerimiz de, başarıyla bitirdikleri programın Pearson Assured International  tarafından akredite edilmiş, dolayısıyla da kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacaklardır. Söz konusu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak daha büyük bir geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacaktır. Sürecin başlatılmasında öncülük ederek bizleri destekleyen ve her zaman yanımızda olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve her aşamasında emeği geçen öğretim elemanlarımıza  teşekkür ediyorum.” dedi.

Birleşik Krallığa bağlı Uluslararası Kalite Denetçi uzmanı Kizito Anyan akredite sürecinin ardından Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti. Rektör Özer, ziyareti anısına Anyan’a üniversitenin hediyelerini takdim etti.




____________________________________________________________________________________________________
03.05.2017
-Rektör Özer, Uluslararası Öğretim Elemanları ile Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer 3 Mayıs Çarşamba günü Üniversitemizdeki uluslararası öğretim elemanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Konukevinde gerçekleştirilen kahvaltıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Dış İlişkiler Koordinatörü Okt. Okşan Dağlı, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Okt. Dinçer Biçer, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Okt. Murat İnce, Farabi Koordinatörü Okt. Eda Baki Zengin ve akademisyenler katıldı.

Yemekte konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Uluslararası akademik personel ve öğrencilerin, üniversitenin uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde kendileri için önemli olduğunu belirtti. 69 farklı ülkeden 746 uluslararası öğrencinin, 12 ülkeden 21 uluslararası akademik personelin Üniversitemize katıldığının altını çizen Rektör Özer, Uluslararası akademik personel ve öğrencilerin, Bülent Ecevit Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde çok önemli olduğunu söyledi.  Rektör Özer, Üniversitede bulunan uluslararası öğrenci ve öğretim elemanlarının kültürler arası etkileşime de olumlu yönde katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi: “Bilindiği üzere Üniversitemiz dünyanın pek çok ülkesinden uluslararası öğrenci ve öğretim üyeleri için bir cazibe merkezi haline geldi. Yabancı akademik personelin Üniversitemizde bulunması Üniversitemizin eğitim ve araştırma kapasitesini ve kalitesini arttırmasına olumlu olarak yansımaktadır. Katkılarınız  dolayısıyla hepinize şükranlarımı sunuyorum. Uluslararasılaşma ile ilgili süreçlerimizi başarı ile yürüten Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğümüze ve tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Uluslararası Akademisyenler BEÜ’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başta Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer olmak üzere ve tüm Bülent Ecevit Üniversitesi ailesine kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.




____________________________________________________________________________________________________
11.04.2017
-BEÜ, 3. Uluslararası GreenMetric Çalıştayını Yoğun Katılımla Gerçekleştirdi

Her yıl dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric dünya çevreci üniversiteler platformu, 3. Uluslararası çalıştayını 9-10  Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Üniversitemiz ve İstanbul Üniversitesi ortak organizasyonu ile düzenlenen çalıştay, dünyanın 20 ülkesinden 100’e yakın Rektör, Rektör yardımcısı, alan uzmanı ve akademisyeni bir araya getirdi.

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olan GreenMetric, dünyadaki bütün yükseköğretim kurumlarının katılımına açıktır. Her yıl farklı ülkelerden pek çok üniversite GreenMetric tarafından altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda değerlendirilmekte, her değerlendirme alanı için puanlanmakta ve yükseköğretim kurumları, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralanmaktadır.

GreenMetric, her yıl ulusal ve uluslararası çalıştaylar düzenleyerek modern dünyanın başlıca sorunları arasında yer alan doğal kaynakların hızla tükenmesi ve çevre bilinci konularında küresel farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Hatırlanacağı üzere, üniversitemiz, GreenMetric sıralamasındaki üstün başarısı ve çevre ve sürdürülebilirlik alanında attığı önemli adımlar dikkate alınarak bu platformun Türkiye koordinatörü seçilmiş, GreenMetric Türkiye Ulusal Çalıştayı ise 3 Ekim 2016 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde Zonguldak’ta gerçekleştirilmişti.

Bu yılki teması “Sürdürülebilir Gelecek için Küresel Kampüs Ortaklığı” olan çalıştayın ilk gününde tüm ülke temsilcilerinin katıldığı yönetim kurulu toplantısı düzenlendi. Yönetim Kurulu toplantısına Rektörümüz Prof.Dr.Mahmut Özer ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak da katıldı. Toplantıda GreenMetric 2017-2021 stratejik planı ile kabul edildi, tüm ülke temsilcilerinin GreenMetric platformunun yakın gelecekte izleyeceği stratejilerle ilgili görüşler paylaşıldı ve önümüzdeki birkaç yılda düzenlenecek toplantı ve çalıştaylarla ilgili planlama yapıldı. Çalıştayın ikinci gününde ise dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler çevre ve sürdürülebilirlik alanındaki iyi uygulamalar ve mevcut sorunlara çözüm önerilerini içeren çalışmalarını sundu.

3. Uluslararası GreenMetric Çalıştayı ile ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer “Bilindiği üzere çevre ve sürdürülebilirlik ile ilgili problemlerin çözümü insanlığın geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. GreenMetric dünya çevreci üniversiteler sıralaması, çevre ve sürdürülebilirlik konularında küresel farkındalık yaratmakta ve işbirliğini teşvik etmektedir. Bu nedenle alanındaki tek değerlendirme platformu olan GreenMetric’in insanlığın geleceği açısından önemi büyüktür. 3. Uluslararası GreenMetric Çalıştayını İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde ortak organizasyon ile gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Çalıştaya dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi olması sevindiricidir. Organizasyonda ayrıca üniversitelerimizin dünyanın dört bir yanından üniversitelerle ikili anlaşma yapabilme imkânı oluştu. Ayrıca ülkemizin tüm uluslararası algı manipülasyonlarına rağmen güvenli ve güçlü bir ülke olduğu anlatabilme ve gösterebilme imkânımız oldu. Bu anlamda oldukça başarılı geçti. Çalıştayın Türkiye’de düzenlenmesine imkan veren GreenMetric Başkanı Sayın Prof.Dr. Riri Fıtri Sari’ye teşekkür ediyorum. Çalıştayın ev sahipliğini üstlenen ve tüm imkânlarını seferber eden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a şükranlarımı sunuyorum. Organizasyonda büyük emek veren Sayın Dinçer Biçer başta olmak üzere hem üniversitemiz hem de İstanbul Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.